Alla inlägg den 20 mars 2009

Av Hanna Andersson - 20 mars 2009 19:02

Jag har inte riktigt haft tid och ork för att skriva i bloggen men nu tänkte jag att jag skulle göra ett inlägg!


Förra veckan var jag på TUFF och praktiserade. Det var ganska kul, även om det inte var så mycket mer än att vara med på  lektionerna. Men det blev mycket tecken så det var väldigt bra!

På tisdagen var vi på Universeum och fick redovisa i grupper. Det var väldigt skönt att komma in i regnskogen då det var minusgrader ute....


På torsdagen var det en liten paus i lektionerna och vi fick gå till Miklagård och lyssna på en föreläsning med Patrik Nordell. Den handlade om Deafhood och var JÄTTEINTRESSANT!

Det jobbiga var att se klipp från en skola som jobbade efter den orala metoden och sedan se lärarna sitta och säga att dom varit med om det!

(För er som inte vet: Orala metoden är den metod som använts och som på vissa platser fortfarande används i dövskolor. Den går ut på att döva barn inte får teckna utan ska lära sig att prata. Dom får heller inte lära sig att skriva eller något annat användbart utan dom får lära sig att PRATA...)

Det var en tuff föreläsning men den var nyttig!


Nu är man tillbaka i skolan och försöker jobba ikapp allt som man har missat...


Förra helgen tog jag och mamma en resa till Örebro men Zeqå. Det var årsmöte för svenska klubben föe engelsk bulldogg. Trevligt att träffa alla och vara med och påverka! Också väldigt kul att träffa Yvonnes lilla Barbie!

(Tibetanskspaniel valp)

 Zeqå var som en drömm....


Nu har jag och mamma varit och lämnat långnäsorna eftersom vi inte ska vara hemma i helgen. Imorgon åker vi till Nordens Ark på Avelskonf.


Här är ett litet klipp! Tänkte att det ska vara lite tecken denna månaden! 

Ovido - Quiz & Flashcards